İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

KALİTE KOMİSYONU   ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C.

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

KALİTE KOMİSYONU  

ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam

MADDE 1-(1) Bu çalışma usul ve esaslarının amacı; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kalite Komisyonun yürütülmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

MADDE 2-(1) Bu çalışma usul ve esasları; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kalite komisyonunun oluşturulması, görev süreleri, genel ilkeler ve çalışma ilkeleri, görev ve sorumlulukları kapsar.

Dayanak

MADDE 3-(1) Bu usul ve esasları, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 23.07.2015 tarih ve 29423 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4-(1) Bu çalışma usul ve esaslarında geçen;

a)Dekan: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanını,

b)Fakülte: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesini,

c)Komisyon Başkanı: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kalite Komisyonu Başkanı öğretim üyesini,

ç)Komisyon: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kalite Komisyonunu,

d)Üniversite: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini,

e)Üyeler: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kalite Komisyonu öğretim elemanlarını ve öğrencilerini ifade eder.

 

 

İKİNCİ BÖLÜM

Komisyonunun Oluşturulması, Görev Süreleri,

Genel İlkeler ve Çalışma İlkeleri, Görev ve Sorumluluklar

 

Komisyonunun Oluşturulması ve Görev Süreleri  

MADDE 5- (1) Komisyon; 1 (bir) Başkan ve üyelerden oluşur.  

(2) Komisyon üyeleri kendi aralarında komisyonun görev ve sorumluluklarını takip eden bir başkan seçer. Başkan komisyonun görev ve sorumlulukları kapsamındaki yazışma ve iletişimleri sağlamak üzere raportör, ihtiyaca göre bir başkan yardımcısı seçerek karar almak üzere Dekanlık makamına iletir. komisyon başkanı ataması Dekan tarafından gerçekleştirilir.

(3) Komisyon başkanı ve üyeleri aktif çalışmak üzere 3 (üç) yıllığına atanır. Görev süresi biten bir üye yeniden atanabilir. Görev süresi dolmadan ayrılan veya ayrılmak durumunda kalan üyenin yerine aynı usulle yeni üye atanır. Dekan değişikliği veya yeniden atanması durumunda komisyon üyeleri 60 (altmış) gün içerisinde yeniden atanır.

(4) Komisyon toplantılarında tüm komisyon üyelerinin toplantıya katılma zorunluluğu bulunmaktadır. Bir takvim yılı içerisinde üç kez izinsiz/mazeretsiz olarak toplantıya katılmayan üye gerekçesini yazılı olarak komisyon başkanına bildirir.

 Genel İlkeler ve Çalışma İlkeleri

MADDE 6- (1) Komisyon, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile yılda en az 1 (bir) kez toplanır.

(2) Komisyon, katılan üyelerin salt çoğunluğu ile karar alır. Komisyonda çekimser oy kullanılmaz, eşitlik durumunda başkanın oyu iki oy sayılır. Toplantıya katılamama durumunda gecikmeksizin komisyon başkanı haberdar edilir.  

(3) Toplantı tarihi ve yeri Komisyon Başkanı tarafından belirlenerek üyeler toplantıdan haberdar edilir. Üyelerin mazeret/izin durumlarında başkan yeni tarih ve yer belirleyebilir.

(4) Komisyon kararları, tutanakla kayıt altına alınır ve karar tutanağı toplantı esnasında hazır bulunan üyeler tarafından imzalanır, tutanak Dekanlığa sunulur.

(5) Komisyon, çalışma raporlarını ve bir sonraki yıla ait planlamaları ile ilgili raporlarını hazırlar ve Dekanlık Makamına sunar.

(6) Komisyon, gerektiğinde görüşlerinden yararlanmak üzere, oy hakkı olmaksızın fakültenin diğer öğretim elemanlarını ve öğrenci temsilcilerini komisyon toplantılarına davet edilebilir.

Görev ve Sorumluluklar

MADDE 7-(1) Sağlık Bilimleri Fakültesi eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin değerlendirilmesi ve kalitesinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde Fakülte Kalite Birimi çalışmalarını destekler.

(2) YÖKAK ve TSE tarafından yürütülen dış tetkiklere  ilişkin Sağlık Bilimleri Fakültesi faaliyetlerine dair tetkik delillerinin toplanması ve raporlanmasında Fakülte Kalite Birimi çalışmalarını destekler.

(3) Üniversite iç tetkiklerine ilişkin Sağlık Bilimleri Fakültesi faaliyetlerine dair tetkik delillerinin toplanması ve raporlanmasında Fakülte Kalite Birimi çalışmalarını destekler.

(4) Sağlık Bilimleri Fakültesi Birim İç Değerlendirme Raporu ve Faaliyet Raporuna dair verilerin toplanması ve raporlanmasında Fakülte Kalite Birimi çalışmalarını destekler.

(5) Üniversite Kalite Güvencesi Sistemine dair uygulamaların Dekanlık aracılığıyla fakültenin tüm öğretim üyelerine duyurulmasında Fakülte Kalite Birimi çalışmalarını destekler.

(6) Komisyon, her eğitim-öğretim yılı son toplantısında o eğitim-öğretim yılına ait çalışma raporlarını ve bir sonraki yıla ait planlamaları ile ilgili raporlarını hazırlar ve Dekanlık Makamına sunar.

 

 

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Yürürlük ve Yürütme

Yürürlük

MADDE 8-(1) Bu çalışma usul ve esasları Fakülte Kurulu tarafından onaylandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 9-(1) Bu çalışma usul ve esasları hükümlerini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı yürütür.

 

Menüyü Kapat