GİRİŞİMCİLİK VE YAŞAM BOYU ÖĞRENME KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI
T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK VE YAŞAM BOYU ÖĞRENME KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI
BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Girişimcilik ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonun çalışma usul ve esaslarını belirlemektir. MADDE 2-(1) Bu çalışma usul ve esasları; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Girişimcilik ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonun oluşturulması, görev süreleri, genel ilkeler ve çalışma ilkeleri, görev ve sorumlulukları kapsar. Dayanak MADDE 3-(1) Bu çalışma usul ve esasları, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14., 16. ve 61. Maddelerine dayanarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 4-(1) Bu çalışma usul ve esaslarında geçen; a)Dekan: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanını, b)Fakülte: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesini, c)Komisyon Başkanı: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Girişimcilik ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonu Başkanı öğretim üyesini, ç)Komisyon: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Girişimcilik ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonunu, d)Üniversite: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini, e)Üyeler: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Girişimcilik ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonu öğretim elemanlarını ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM Komisyonunun Oluşturulması, Görev Süreleri, Genel İlkeler ve Çalışma İlkeleri, Görev ve Sorumluluklar
Komisyonunun Oluşturulması ve Görev Süreleri MADDE 5- (1) Komisyon; 1 (bir) Başkan ve üyelerden oluşur. (2) Komisyon üyeleri kendi aralarında komisyonun görev ve sorumluluklarını takip eden bir başkan seçer. Başkan komisyonun görev ve sorumlulukları kapsamındaki yazışma ve iletişimleri sağlamak üzere raportör, ihtiyaca göre bir başkan yardımcısı seçerek karar almak üzere Dekanlık makamına iletir. komisyon başkanı ataması Dekan tarafından gerçekleştirilir. (3) Komisyon başkanı ve üyeleri aktif çalışmak üzere 3 (üç) yıllığına atanır. Görev süresi biten bir üye yeniden atanabilir. Görev süresi dolmadan ayrılan veya ayrılmak durumunda kalan üyenin yerine aynı usulle yeni üye atanır. Dekan değişikliği veya yeniden atanması durumunda komisyon üyeleri 60 (altmış) gün içerisinde yeniden atanır. (4) Komisyon toplantılarında tüm komisyon üyelerinin toplantıya katılma zorunluluğu bulunmaktadır. Bir takvim yılı içerisinde üç kez izinsiz/mazeretsiz olarak toplantıya katılmayan üye gerekçesini yazılı olarak komisyon başkanına bildirir. Genel İlkeler ve Çalışma İlkeleri MADDE 6- (1) Komisyon, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile yılda en az 1 (bir) kez toplanır. (2) Komisyon, katılan üyelerin salt çoğunluğu ile karar alır. Komisyonda çekimser oy kullanılmaz, eşitlik durumunda başkanın oyu iki oy sayılır. Toplantıya katılamama durumunda gecikmeksizin komisyon başkanı haberdar edilir. (3) Toplantı tarihi ve yeri Komisyon Başkanı tarafından belirlenerek üyeler toplantıdan haberdar edilir. Üyelerin mazeret/izin durumlarında başkan yeni tarih ve yer belirleyebilir. (4) Komisyon kararları, tutanakla kayıt altına alınır ve karar tutanağı toplantı esnasında hazır bulunan üyeler tarafından imzalanır, tutanak Dekanlığa sunulur. (5) Komisyon, çalışma raporlarını ve bir sonraki yıla ait planlamaları ile ilgili raporlarını hazırlar ve Dekanlık Makamına sunar. (6) Komisyon, gerektiğinde görüşlerinden yararlanmak üzere, oy hakkı olmaksızın fakültenin diğer öğretim elemanlarını ve öğrenci temsilcilerini komisyon toplantılarına davet edilebilir. Görev ve Sorumluluklar MADDE 7- (1) Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümlerin öğretim elemanlarının ve öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek yıl içerisinde gerçekleştirilecek etkinlikleri planlar. (2) Öğretim elemanları ve öğrenciler için, her yarıyıl en az 1 (bir) etkinlik planlar. Etkinlik planını, en az 1 (bir) hafta önce duyurulmasını sağlar. (3) Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili öğretim elemanlarından ve öğrencilerden geri bildirim alınmasını sağlar. Gerekli olması durumunda iyileştirme çalışmalarının yapılmasını sağlar. (4) Komisyonun etkinliklerinin daha verimli olması amacıyla gerekli durumlarda diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılmasını sağlar. (5) Komisyon, her eğitim-öğretim yılı son toplantısında o eğitim-öğretim yılına ait çalışma raporlarını ve bir sonraki yıla ait planlamaları ile ilgili raporlarını hazırlar ve Dekanlık Makamına sunar.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Yürürlük ve Yürütme Yürürlük MADDE 8-(1) Bu çalışma usul ve esasları Fakülte Kurulu tarafından onaylandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer. Yürütme MADDE 9-(1) Bu çalışma usul ve esasları hükümlerini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı yürütür.
|