2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ’ın katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Törenine 207 üniversiteden rektör, rektör yardımcıları ve dekanlar katıldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Saffet KÖSE, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan GÖKÇE, Prof. Dr. Dr. İrfan KARADEDE ve Prof. Dr. Adnan KAYA, Sanat Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri SALMAN, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu AYTEMİR, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık KORKMAZ ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya ÖZER KAYA katıldı.

Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı görkemli tören Hacettepe Üniversitesi Klasik Türk Musikisi korosunun konseriyle başladı. Yüksek öğretimin tarih ve gelişiminin anlatıldığı bir video gösteriminin izlenmesinin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN birer konuşma gerçekleştirdi.